Eezy Farenta tukee ammatti-identiteettiä

Kuopiossa opiskellut Sara aloitti Farenta taipaleensa jo opiskelijahallitus aikoinaan, kun toimi yritysyhteistyövastaavana. Opiskelijayhteistyön merkeissä Sara siirtyi Farentan kirjoille! 2022 valmistunut farmaseutti on käynyt työskentelemässä useassa apteekissa myös Tampereella asti! Vuoden vaihteessa Sara vakiinnutettiin yhteen tamperelaiseen apteekkiin, jossa nyt pääosin työskentelee pelkästään. Tampereella Sara asustelee huoneistohotelli Unityssa, jonka kautta tarjoamme huippuluokan majoitusta farmaseuteillemme Helsingissä sekä Tampereella.

Kuinka päädyit Eezy Farentalle?

Silloin kun vielä opiskelin niin tein opiskelijayhteistyötä Farentan kanssa, kun olin hallituksessa yritysyhteistyövastaava. Silloin sen aikaisen rekrytointivastaavan kanssa tehtiin paljonkin yhteistyötä ja hän sitten kysyi, että haluaisinko tulla häntä auttamaan. Siitä alettiin tekemään tällaista opiskelijayhteistyötä yhdessä ja sitä kautta hyppäsin myös Eezy Farentalle. Syksyn silloin tein vielä opiskelijayhteistyötä, mutta nyt olen ollut vain apteekissa. Oikeastaan siihen apteekkipuolelle päädyin, kun henkilöstöpäällikkö Riikka soitti, että mitä haluaisin syksylläni tehdä ja siitä sitten päätin lähteä kokeilemaan miltä tuntuu olla Eezy Farentalla.

Millaista työskentely opintojen jälkeen on Farentalla?

Ollut mielenkiintoista! On nähnyt paljon erilaisia tapoja työskennellä, erilaisia asiakaskuntia. Vaikka vain Tampereella onkin, niin melkein kaikissa apteekissa on semmoinen omanlainen asiakaskuntansa. Siellä saa todella monipuolisesti hyödyntää omaa osaamista. Yhdessä apteekissa onkin enemmän esimerkiksi iäkkäämpiä potilaita ja toisessa apteekissa onkin enemmän nuorta porukkaa, jonka toimituksiin kuuluu enemmän esimerkiksi ehkäisytabletit ja migreeninestolääkkeet. Se on ollut kyllä aika mielenkiintoista!

Plus hirvittävän helppoa! Tuntuu että kaikki menee todella jouhevasti, että kysyttiin, haluanko töihin ja minkälaisilla tuntimäärillä ja missä juuri minä haluaisin tehdä. Sitten keskustelujen jälkeen sain tehtyä hyvin omanlaisen ja omaan elämäntilanteeseen sopivan sopimuksen!

Mikä tekee Farentasta sinulle mieluisan työnantajan?

Joustavuus! Omaakin sopimustani on muutettu vuoden aikana varmaankin kolme kertaa, koska elämäntilanne on muuttunut. Vuodessakin ehtii tapahtua paljon kaikenlaista! Tykkään siitä, että sopimuksia tehdään niin että ne palvelevat molempia osapuolia. Siinä jaksaa itsekin paremmin!

Olet tällä hetkellä Valmennuskeskuksen kautta proviisorien valmennuskurssilla, millaista se on ollut?

Vielä ei ole kerennyt olemaan oikein minkäänlaista, koska se alkaa vasta tästä huhtikuun alusta! Siellä on jo kuitenkin ollut tällaisia ennakkotehtäviä mitä he ovat halunneet, että nämä opiskelijat tekisivät, jotta nähdään missä se kurssin taso menee. Musta se on ihan loistavaa, koska pääsee kertailemaan vanhoja tuttuja juttuja! Ja kemian lisäksi pääsee kertaamaan myös matikkaa, josta itse tykkään! Ensimmäisiä luentoja ja muita tehtäviä odotellessa!

Kenelle suosittelisit työtä Farentalla?

Suosittelisin Farentaa sellaiselle tyypille, joka haluaa käydä tekemässä muuallakin! Toki riippuen siitä missä päin asuu, että tykkääkö matkustaa ja mennä. Ja jos haluaa sellaista kokemusta, varsinkin joku vastavalmistunut hyötyy siitä, koska saa siitä niin monipuolista näkökulmaa eri toimintatapoihin ja siihen asiakaskuntaan. Jos haluat osata, niin kannattaa tulla Eezy Farentalle koska tukee todella hyvin sitä omaa ammatti-identiteettiä!

Työntekijätarinat