Farenta-henkilöstöpalvelut tarjoaa joustavuutta ja monipuolisuutta

Kirjoitettu 25.08.2022

Kuopiolainen farmaseutti ja TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti, Minna Pajunen, 39, on vuodesta 2018 tehnyt useammassa jaksossa työtä farmaseutteja ja proviisoreita välittävän Farenta-henkilöstöpalveluiden palveluksessa. Viimeisin työrupeama Farentan kautta alkoi helmikuussa 2022 Kymen seudulla ja Kouvolan alueen apteekeissa, eikä kahden pojan äiti voisi olla työtilanteeseen tyytyväisempi. Osa-aikainen reissutyö Farentalla on joustavaa ja sopii hyvin perheen elämänvaiheeseen, joten näin on hyvä jatkaa vaikka pidempäänkin.

Hei Minna! Ensinnäkin – kuinka päädyit farmaseutiksi?

– Opiskelin ravitsemustiedettä ja päätin siinä sivussa lähteä opiskelemaan farmaseutiksi, koska koin alojen täydentävän toisiaan. Ajattelin lisäksi, että farmaseuttiopinnot toisivat turvaa tulevaan työelämään, töitä kun tällä alalla riittää. Myös monipuolisuus houkutteli, ja olenkin päässyt työskentelemään erilaisten terveysteemojen parissa, sillä asiakaspalvelun lisäksi työ on myös esimerkiksi markkinointia, kuten esillelaittoa ja sosiaalisen median tekemistä.

Entä kuinka päädyit Farentalle?

– Kaipasin vapautta tekemiseen, sillä käynnistelen hiljalleen yritystoimintaa ravitsemusterapeuttina ja mindfulness- ja tunnetaitovalmentajana. Farentan kautta olen päässyt tekemään liikkuvaa työtä toisilla paikkakunnilla, ja tuntuu, että tällaiset säännöllisenä toistuvat parin päivän reissutyöt ovat melkeinpä säännöllistä päivätyötä vuorotyötä helpompia järjestää, sillä myös puolisoni työviikot vaativat suunnittelua. Osa-aikatyön joustavuudella voimme mieheni kanssa yhteensovittaa työviikkomme, ja aikaa jää myös perheelle ja oman yrityksen töille. Järjestely sopii meille hyvin, ja saan täällä toivoa minulle sopivia päiviä ja tuntimääriä. Farentalla ollaan hyvin joustavia.

Mikä tekee Farentasta sinulle mieluisan työnantajan?

– Farenta on mielestäni hyvin luotettava työnantaja, ja kaikki on aina sujunut sovitusti. Esihenkilöt ovat tosi mukavia, ja reissutyön vaatimat majoitukset ja muut puitteet on aina järjestetty hyvin. Teen työkeikkaa pääsääntöisesti kolmessa apteekissa, ja aina minut otetaan tosi kivasti vastaan töihin tullessasi. Näissä apteekeissa työskentelee myös muita farentalaisia, ja työpaikalla meitä kohdellaan yhtä hyvin kuin vakituisia työntekijöitä.

Palkkaus on Farentalla hyvä, ja tämän lisäksi henkilöstöedut ovat kattavat myös osa-aikaisille työntekijöille. Meillä on esimerkiksi työterveyshuolto Terveystalossa, ja työajalla tehtäviin koulutuksiin saa opintorahaa. Itse opiskelen juuri ratkaisukeskeistä valmennusta, ja osa-aikaisena työntekijänä saan opintorahaa vuotuisen 500 euroa. Lisäksi juuri tuli uusi etu – tunti liikuntaa viikossa työajalla! Se kyllä kannustaa pitämään itsestä huolta. Olen päässyt Farentan kautta myös kokeilemaan tuote-edustajan työtä. Tiedän, että farmaseutteja välittävät muutkin toimistot, mutta itselläni ei ole ollut tarvetta lähteä vaihtamaan työnantajaa, niin tyytyväinen olen täällä. 

Kenelle suosittelisit keikkatyötä Farentalla?

– No vaikkapa itseni kaltaiselle kokeilunhaluiselle, joka haluaa tehdä monenlaista ja nähdä eri apteekkeja. Farentalla työpäivät ja tuntimäärät voi joustavasti räätälöidä oman elämäntilanteen mukaan, ja toki täällä voi tehdä keikkatyötä myös kokoaikaisena työntekijänä. Tietyillä alueilla työntekijöistä on pulaa, joten varmuudella tietää, että keikkatyötä on aina tarjolla.

Tule töihin Farentalle!

Etsimme Farenta-henkilöstöpalveluilla jatkuvasti työntekijöitä apteekkien ja lääkeyritysten tarpeisiin. Täyttämällä apteekkityön hakulomakkeen tai päivittämällä tietosi lääkealan osaajien CV-pankkiimme varmistat, että kiinnostavat työmahdollisuudet löytävät oikean tekijän.

Katso Farentan avoimet työpaikat täältä!

Työntekijätarinat