Farenta tarjoaa joustavia työmahdollisuuksia ympäri Suomen

Juho Kukkonen, 26, aloitti työt Farenta-henkilöstöpalveluissa heti farmaseutiksi Itä-Suomen yliopistosta valmistuttuaan. Työllistyminen yrityksen palvelukseen kävi kätevästi koulutusputken läpi, ja Kukkonen työskenteli joustavasti myös proviisoriopintojensa ohessa. Sittemmin elämä on vienyt mikkeliläislähtöisen proviisorin Savosta etelään, mutta tuttu työnantaja on pysynyt menossa mukana. Farenta tarjoaa joustavia mahdollisuuksia eri elämäntilanteisiin ja työtarpeisiin!

Hei Juho! Kerrohan, kuinka päädyit Farenta-henkilöstöpalveluille?

– Opiskellessani farmaseutiksi Farentalla oli rekrykampanjointia Kuopiossa, ja myös opiskelijoille markkinoitiin työmahdollisuuksia. Laitoin sitten hakemuksen ja kävin Farentan koulutusputken loppuvuodesta 2018. Tavallaan tämä oli rekrykoulutus, joka sisälsi pari lähikoulutuspäivää, joissa käytiin läpi yritystä ja apteekkitoimintaa sekä tulevia työtehtäviä. Työt aloitin heti farmaseutiksi valmistuttuani vuoden 2019 alussa. Siitä lähtien olen tehnyt vuoroja Farentalle säännöllisesti ja proviisoriksi valmistumisen jälkeenkin. 

Mikä tekee Farentasta sinulle mieluisan työnantajan?

– Olen viihtynyt Farentalla hyvin. Mielestäni Farentan tarjoama osa-aikatyö sopii hyvin apteekkityöhön, sillä itsellänikin on näiden vuosien aikana ollut monenlaisia elämäntilanteita, ja töistä on aina voinut joustavasti sopia. Tarpeideni mukaan Farenta on tarjonnut myös kokoaikaista työtä, ja työskentely yrityksen palveluksessa on ollut muutenkin tosi sujuvaa ja mutkatonta. Olen tyytyväinen Farentaan, enkä näe syytä vaihtaa työnantajaa.

– Valmistumiseni jälkeen muutin sitten tyttöystävän perässä pääkaupunkiseudulle, ja tuntui helpolta, että muutoksessakin työtä löytyi tutulta työnantajalta. Alkuun tein vuoroja farmaseuttina monessakin eri asiakasapteekissa, ja se toi myös vaihtelua työtehtäviin. Keväästä 2022 lukien olen työskennellyt proviisorina Vantaalla sijaitsevassa asiakasapteekissa, ja tästä pestistä voin kiittää mukavaa esihenkilöäni, joka aktiivisesti tarjoili minulle aina uusia tehtäviä.

Kerrohan jotain Farentan työkulttuurista ja työstä asiakasapteekeissa?

– Esimiehet ja työkaverit ovat kaikki Farentalla tosi mukavia. Asiakasapteekeissa työskentelee usein omaa henkilökuntaa ja lisäksi muitakin farentalaisia, joita on tietysti aina mukava nähdä, sillä farentalaiset ovat sellaista rempseää porukkaa! Työtä olen päässyt tekemään useassa kymmenessä asiakasapteekissa, ja pääsääntöisesti minua on aina kohdeltu kuten vakihenkilökuntaa. Asiakasapteekkien henkilökunta on mukavaa ja kärsivällistä, joten kunkin apteekin tavat saa oppia rauhassa.

Millaisia työsuhde-etuja Farenta tarjoaa työntekijöilleen?

– Itse hyödynnän eniten lounas- ja kulttuuri/virike-etuja, ja ne kattavat kaikki harrastusmaksut kätevästi. Tähän etuun olen tosi tyytyväinen. Lisäksi Farenta tarjoaa työntekijöilleen kattavat työterveydenhuollon palvelut. Yksi hieno etu keikkatöitä tehdessä oli auto, jonka Farentalta sai liikkumiseen. Se helpotti työmatkoja, kun ei tarvinnut liikkua julkisilla. Farentalla työntekijöiden hyödynnettävissä on myös vuosittainen koulutusbudjetti, joka kannustaa omaehtoiseen oppimiseen esimerkiksi Farmasian oppimiskeskuksessa. Tämä etu on todella uusi, ja monet työkaverit sitä ovat jo hyödyntäneet. Tällainen etu kannustaa oppimaan, sillä omakustanteisesti harva lähtee harjoituskeskusten kursseille.

Kenelle suosittelisit keikkatyötä Farentalla?

– Suosittelen Farentaa sellaisella henkilölle, joka etsii vaihtelua työpäiviin tai jolla vaikkapa elämäntilanne on muutoksessa. Farenta tarjoaa työmahdollisuuksia ympäri Suomen ja muiltakin sektoreilta kuin apteekkialalta. Farentan kautta työllistyä voi esimerkiksi lääkefirmoihin ja erilaisiin teollisuuden tehtäviin, kuten vaikkapa market access – ja lääketurvallisuustehtäviin. Uskon, että Farentan kautta eri sektoreille työllistyminen on varmasti helpompaa kuin esimerkiksi työttömänä työnhakijana. 

Tule töihin Farentalle!

Etsimme Farenta-henkilöstöpalveluilla jatkuvasti työntekijöitä apteekkien ja lääkeyritysten tarpeisiin. Täyttämällä apteekkityön hakulomakkeen tai päivittämällä tietosi lääkealan osaajien CV-pankkiimme varmistat, että kiinnostavat työmahdollisuudet löytävät oikean tekijän.

Katso Farentan avoimet työpaikat täältä!

Työntekijätarinat