29.11.2022 Työntekijätarinat

Työ on parasta lääkettä

Usein ihminen tekee työtä määrättyinä aikoina, työlistojen vuoroina ja firmojen tarpeen mukaan. Farenta kuitenkin rikkoo tätä kokonaisuutta antamalla tekijälle mahdollisuuden valita missä, milloin ja kuinka paljon töitä haluaa tehdä. Kuten jo eläkkeelle jäänyt Sirpa hehkuttaa: “tämä on loistava tapa jatkaa töitä mistä pidän”

Sirpa Pöytälaakso jäi eläkkeelle jo joitain vuosia sitten, mutta mahdollisuus ja oma motivaatio alalle saivat jäämään työelämään – hänen omilla ehdoillaan. 

Kun työstä katoaa pakkopulla, stressi ja määrätyt työvuorot, voi keskittyä työssään siihen mikä on itselle tärkeää. Sirpalle se on asiakaspalvelu. Sirpa saa “rusinat pullasta”, kun voi keskittyä täysipainoisesti asiakkaisiin ja heidän tarpeisiinsa. 

Ura eläköitymisen jälkeen

Vaikka lääkkeet ovat työtä, voi myös työ olla lääkettä.

Sirpa on kokenut avoapteekeissa vuosien  saatossa monenlaiset muutokset ja työtehtävät useamman apteekkarin alaisuudessa.  Kerran opittu ei kuitenkaan riitä, vaan ammattitaitoa täytyy  ylläpitää jatkuvalla koulutuksella.

Sirpa jäi eläkkeelle joitakin vuosia sitten, mutta mahdollisuus työskennellä edelleen omalla osaamisalueella on saanut jäämään alalle ja tekemään töitä säännöllisen epäsäännöllisesti. 

“Kaikki lähtee itsestä, minkä verran haluan töitä tehdä ja missä. Kaikki on joustavasti mahdollista”

Työnantaja joustaa, niin minäkin

“Tämän on minulle mahdollistanut Farenta, jonka parhaimmaksi puoleksi sanoisinkin työaikojen joustavuuden.”

Sirpa kertoo kuinka osa-aikainen työ tuo elämään rytmiä, tekemistä ja hyvinvointia. Elämä ei ole loppunut eläköitymiseen – siitä se vasta on alkanut! 

Farentalle pääsee niin kuin mihin tahansa muuhun työpaikkaan, eikä prosessi ole sen vaikeampi. Sirpa kertoo päätyneensä Farentalle tuttavansa kautta: “haluni jatkaa töitä Farentan kautta syttyi, kun entinen kollegani oli töissä siellä ja puhuimmekin asiasta jo ennen eläköitymistäni”

Farentaa työnantajana harkitsevalle Sirpalla on terveisiä: “Työ vaatii aina tietynlaista luonnetta. Asiakaspalvelutaito, avoimuus ja rohkeus tutustua uusiin ihmisiin ja paikkoihin on työssä aivan pakollista.”

Työntekijätarinat