Uusia haasteita ja monipuolisuutta

Olen Petra ja työskentelen Farentalla apteekkifarmaseuttina sekä myyntiedustajan tehtävissä. Työskentelin aiemmin 15 vuotta yksityisessä apteekissa, kunnes viime syksynä siirryin nykyisiin tehtäviini. Kaipasin uusia haasteita ja halusin nähdä mitä kaikkea ala voi minulle vielä tarjota.

Koulutus

Minulla on farmaseutin koulutus. Olen suorittanut myös Asiakaspalvelumestari-valmennuksen ja liiketoiminnan ammattitutkinnon, joka on tuonut paljon lisää varmuutta asiakas- ja myyntityöhön.

Farenta-henkilöstöpalveluissa työskentelyn plussat

Vaikka farmaseutin työ on pysynyt samana, eteeni on tullut paljon uusia asioita ja tilanteita. On ollut hienoa päästä opettelemaan esimerkiksi uutta tietokoneohjelmaa tai tehtävää. Olen ollut myös iloinen kaikista uusista kohtaamisista ympäri Suomen. Kollegoiden ja alan ihmisten tapaaminen on ollut todella antoisaa!

Kuvaile päivääsi

Olen suurperheen äiti ja arkeni on melko hektistä. Työpäiväni alkavat usein sen jälkeen, kun lapset on saatu päivähoitoon ja kouluun. Työskentelen joko kotoani käsin tai asiakasapteekissa. Työpäivät voivat olla hyvinkin erimittaisia. Omassa elämäntilanteessani on hyvä asia, kun voin vaikuttaa työaikaani. Olen tehnyt myös pidempiä keikkoja esimerkiksi pääkaupunkiseudulle. Silloin työvuoroni on ollut klo 8–20 välillä.

Mitä terveys tarkoittaa sinulle?

Terveys alkaa omasta jaksamisesta. Jos ei palaudu, lepää ja nuku, muilla terveyttä edistävillä toimilla ei ole vaikutusta. Levänneenä jaksaa liikkua ja tehdä parempia valintoja myös ruokavalion suhteen.

Mistä saat energiaa?

Minulle tärkeä liikuntamuoto on jooga. Se rentouttaa, vahvistaa ja saa ajatukset tähän hetkeen. Joogata voi myös ihan missä vain, vaikka hotellissa. Asun maalla ja vieressä on metsää ja tilaa olla. Tykkään liikkua ja lenkkeillä luonnossa. Kävely ja puhdas ilma tekevät hyvää.

Mitä haluaisit sanoa uusille työkavereillesi?

Rohkeasti uutta kohti! Ja aina pitää kysyä. Tyhmiä kysymyksiä ei ole. 15 vuoden työkokemuksellakin kohtaan tilanteita, joissa tunnen epävarmuutta ja usko itseeni on ollut koetuksella. Nämä tilanteet kertovat kuitenkin, että on oikealla tiellä. Työelämän täytyy opettaa uutta, muuten ihminen jää jumiin. Nähdään apteekissa!

Työntekijätarinat